Maak een afspraak | Tel: 050-3642083

Logo Fysiotherapie Ebbingepoort

Fysio aan huis

Fysiotherapie Ebbingepoort biedt 'Fysio aan huis'. Waarom? Tegenwoordig wil en moet men langer thuis blijven wonen. De vergrijzing neemt toe en er vindt een verschuiving plaats van intra- naar extramurale zorg. Extramurale zorg is zorgverlening die plaatsvindt buiten een ziekenhuis of zorginstelling. Door deze wijziging is er een toename van complexe zorgvragen in de thuissituatie. Het langer thuis wonen van ouderen en chronisch zieken heeft allerlei consequenties. Hierbij kunt u denken aan:Fysio aan huis

De nadruk in de zorg ligt vandaag de dag op wat mensen zelf willen en wat er in hun eigen, naaste omgeving voor hen geregeld kan worden. Men verwacht dat er voor elkaar wordt gezorgd. Mantelzorgers, zoals familie, vrienden, buren en wijkverpleegkundigen, spelen hierbij een belangrijke rol. Om u hierbij te ondersteunen biedt Fysiotherapie Ebbingepoort fysiotherapie aan huis. 

Wat doet de thuiszorg fysiotherapeut?

Een thuiszorg fysiotherapeut doet allereerst een onderzoek naar alle factoren die een rol spelen bij het herstel of het handhaven van uw reguliere thuissituatie. Hierbij is de samenwerking en goed overleg tussen fysiotherapeuten en de andere disciplines heel belangrijk. Andere hulpverleners die betrokken zijn bij de cliënt in de thuiszorg fysiotherapie zijn bijvoorbeeld wijkverpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, de ergotherapeut, de diëtiste en de huisarts.

Doelen thuiszorg fysiotherapie

Thuiszorgfysiotherapie richt zich op de revalidatie en de begeleiding van ouderen, chronisch zieken en terminale cliënten in de thuissituatie. De belangrijkste doelen zijn het handhaven van de thuissituatie en het behoud van zelfstandigheid. U wordt hierdoor in staat gesteld om zo lang mogelijk op een verantwoorde manier in uw leefomgeving te functioneren. Ook het ondersteunen van de mantelzorg is een belangrijke taak van de thuiszorg fysiotherapeut.

Voor wie is thuiszorg fysiotherapie bedoeld?

U komt in aanmerking voor thuiszorg fysiotherapie als u:

De behandeling kan bestaan uit:

Oefenmaterialen zodat u ook zonder therapeut kunt oefenen

Gedurende de periode dat u bij ons onder behandeling bent, stellen wij oefenmaterialen ter beschikking. Doordat u deze oefenmaterialen thuis alle dagen van de week kunt gebruiken, kunt u sneller revalideren. Het fijne aan het tot uw beschikking hebben van oefenmaterialen in huis, is dat u ook zonder therapeut kunt u oefenen.

Bij oefenmaterialen die wij kunnen meenemen naar u thuis moet u denken aan:

Wordt fysiotherapie aan huis vergoed?

Thuisbehandelingen worden vergoed zolang de noodzaak aanwezig is om thuis te behandelen. Zodra de noodzaak is komen te vervallen, helpen wij u graag verder in onze praktijk. Lees meer over vergoedingen fysiotherapie.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Wil je je aanmelden voor onze praktijk?

Aanmelden

Klanten beoordelen ons met een

9.2

meer beoordelingen