Wat zijn Etalagebenen?

Bij Etalagebenen is er sprake van een vaatziekte, waarbij de slagaderen in uw been vernauwen. Slagaderen zijn bloedvaten die zuurstofrijk bloed vervoeren naar delen in het lichaam. Tijdens het lopen verbranden uw benen meer energie en hebben de beenspieren extra zuurstof nodig. Bij Etalagebenen krijgen de benen bij het lopen te weinig zuurstof. De ziekte veroorzaakt hierdoor klachten als pijn, kramp en een doof gevoel in uw been. Als de spieren tot rust komen verdwijnt de pijn.

Home » Aandoeningen » Etalagebenen

Oorzaak etalagebenen

Etalagebenen worden veroorzaakt door een ophoping van vette, wasachtige afzettingen in de slagaders. Dit wordt ook wel plaque genoemd. Een andere naam voor de aandoening is atherosclerose of slagaderverkalking. Door deze verkalkingen kunnen de slagaders verstopt of vernauwd raken en dit zorgt ervoor dat u pijn zult ervaren.

Fysiotherapie bij etalagebenen

Looptherapie is een effectieve behandeling voor mensen met etalagebenen. Hierbij wordt er geoefend met lopen, omdat dit het moment is wanneer pijn ontstaat. Door “door de pijn heen te lopen” kan de loopafstand aanzienlijk worden vergroot en de pijn worden verminderd!

Wilt u meer weten over looptherapie of etalagebenen? Neem contact met ons op voor meer informatie! Onze fysiotherapeut gespecialiseerd in de gesuperviseerde looptraining helpt u graag.