Geriatrie Fysiotherapie

Iedere dag bent u afhankelijk van het functioneren van uw lichaam. Door ouderdom of ziekte is een goed functionerend lichaam soms niet meer vanzelfsprekend. Lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden of huishoudelijke activiteiten worden dan moeilijker en de kans op vallen neemt toe. Een geriatrie fysiotherapie behandeling bij Fysiotherapie Ebbingepoort biedt uitkomst!

Home » Behandelingen » Geriatrie Fysiotherapie

Wat kan de geriatrie fysiotherapeut?

De geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen en heeft kennis van ouderdomsziekten en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. Bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een ongeval met als gevolg een heupfractuur. De geriatrie fysiotherapeut verbetert uw lichamelijk functioneren en voorkomt verdere achteruitgang. Hierdoor blijft u zo zelfstandig mogelijk in uw dagelijkse handelingen.

Hoe ziet de geriatrie behandeling eruit?

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken, waarna er samen met u een behandelplan wordt opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. De behandeling bestaat uit bijvoorbeeld looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of oefenen van het opstaan uit bed of stoel. De geriatrie fysiotherapeut geeft daarnaast ook advies en voorlichting. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en uw mantelzorger.

Heeft u vragen over deze behandeling, of bent u geïnteresseerd in een geriatrie behandeling? Neem contact met ons op! Wij helpen u graag.

Onze Geriatriefysiotherapeut in opleiding is Lisa Rooks