Wat is Polyneuropathie?

Polyneuropathie is een zenuwaandoening waarbij de uiteinden van de zenuwen bij de armen en benen op meerdere plekken zijn aangetast. Polyneuropathie is een verzamelnaam voor verschillende uiteenlopende aandoeningen met verschillende oorzaken.

Home » Aandoeningen » Polyneuropathie

Polyneuropathie symptomen

Klachten die ontstaan bij Polyneuropathie kunnen zowel voorkomen in de gevoelszenuw als in de bewegingszenuw. Bij klachten in de gevoelszenuw kunt u last krijgen van symptomen als een doof gevoel, pijn, prikkelingen of tintelingen. Bij klachten in de bewegingszenuw kunt u last krijgen van symptomen als kramp, zwak voelen en het dunner worden van spieren. Klachten ontstaan vaak langzaam en zijn verschillend per persoon.

Oorzaak Polyneuropathie

Polyneuropathie kent verschillende mogelijke oorzaken. Het kan erfelijk zijn, daarnaast kan het worden veroorzaakt door overmatig alcohol- of medicijngebruik en het komt veel voor bij Diabetes Mellitus. Heeft u last van bovenstaande symptomen en wilt u weten of u Polyneuropathie heeft? Raadpleeg dan een arts.

Wat te doen bij klachten Polyneuropathie?

Polyneuropathie is niet te genezen, maar fysiotherapie kan wel helpen. Als de spierfunctie afneemt worden de spieren minder belastbaar en kunnen er ook stabiliteit- en balansproblemen ontstaan. Dan doet u er goed aan om actief in beweging te blijven, zodat de spieren zo goed mogelijk worden gebruikt en de spierkracht en de balans wordt getraind. Wij bij Fysiotherapie Ebbingepoort kunnen u daarbij helpen. Samen zorgen we met diverse oefeningen dat u in beweging blijft en zorgen we ervoor dat u zo lang mogelijk mobiel blijft.

Heeft u vragen over Polyneuropathie en de bijbehorende behandeling? Neem dan gerust contact met ons op!