Beweegkuur GLI

Vanaf januari 2020 bieden wij in samenwerking met Diëtistenpraktijk Groningen (Daphne Rademaker en Rianne Venema) en Oefentherapie Hoendiep (Thea Kooiman) de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) aan. Het programma is bedoeld voor mensen met overgewicht, die graag willen afvallen en werken aan een gezonde leefstijl. De Gecombineerde Leefstijlinterventie is een tweejarig programma die mensen met een BMI tussen de 25 en de 40 helpt om af te vallen en om een gezonde leefstijl op te bouwen. De deelnemers worden begeleid door een leefstijlcoach, een diëtist en een oefen- of fysiotherapeut.

Home » Behandelingen » Beweegkuur GLI

Doelgroep en inhoud programma

De BeweegKuurGLI is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar een matig gewichts-gerelateerd gezondheidsrisico (BMI >25 met comorbiditeit of een BMI >30 met of zonder comorbiditeit). Het gaat om mensen met een inactieve leefstijl, die gemotiveerd zijn om hun gedrag te veranderen. Het doel van de BeweegKuurGLI is het realiseren van gezondheidswinst bij mensen met een gewichts-gerelateerd gezondheidsrisico. Door de combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering wordt dit gerealiseerd.
Het tweejarige programma bestaat uit individuele en groepsbijeenkomsten. De leefstijlcoach zal focussen op individuele gedragsverandering. De diëtist zal met individuele en groepsbijeenkomsten een voedingsplan opstellen en coachen op het aanpassen van het eetpatroon. De oefen- of fysiotherapeut zal een beweegplan opstellen en door middel van enkele groepslessen de deelnemers aanzetten tot meer bewegen.

Vergoeding

Het volledige programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering, en valt niet onder het eigen risico. Klik hier voor meer informatie over de beweegkuur.