Oncologische Fysiotherapie

De behandeling van kanker is zeer intensief. De operatie(s), chemokuren en de radiotherapie vragen veel van uw lichaam. Het traject is vaak zeer langdurig, en veel mensen geconfronteerd worden met een grote afname van bewegen. De behandeling vergt veel, maar ook een vermindering van de dagelijkse activiteiten, het huishouden, niet meer sporten, niet meer werken. Dit leidt tot een afname van conditie en spierkracht. Ook ontstaat er vaak een vermoeidheid, door de kanker of door de behandeling van de kanker.

Home » Behandelingen » Oncologische Fysiotherapie
Uit meerdere studies blijkt dat bewegen een positieve bijdrage levert aan de kwaliteit van leven tijdens en na de behandeling van kanker. Meer bewegen leidt tot een verbetering van de conditie en een toename van de spierkracht.

Begeleiding bij de training tijdens en na de medische behandeling van kanker is raadzaam. Het is in deze fase van de ziekte erg moeilijk om zelf te bepalen hoe intensief er dan bewogen moet worden.

Verminder de klachten bij kanker middels fysiotherapie

De Onconet fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van de beperkingen die ontstaan door kanker of door de behandeling van kanker, te denken aan de operatie, chemotherapie, bestraling, immunotherapie en hormoontherapie.

De klachten waar het veelal om gaat zijn:

agsdix-fas fa-arrow-alt-circle-right

Pijn

agsdix-fas fa-arrow-alt-circle-right

Stug littekenweefsel en fibrose

agsdix-fas fa-arrow-alt-circle-right

Huidveranderingen

agsdix-fas fa-arrow-alt-circle-right

Bewegingsbeperkingen

agsdix-fas fa-arrow-alt-circle-right

Verminderde spierkracht

agsdix-fas fa-arrow-alt-circle-right

Vermoeidheid

agsdix-fas fa-arrow-alt-circle-right

Een verminderde conditie

agsdix-fas fa-arrow-alt-circle-right

Lymfoedeem (vochtophoping)beperkingen

Geschoolde Onconet fysiotherapeut bij Fysiotherapie Ebbingepoort

Wij zijn aangesloten bij het Onconet. Daarvoor moet de fysiotherapeut geschoold zijn. Bij ons in de praktijk is Janny geschoold als Onconet fysiotherapeut. U kunt bij ons terecht voor een fysiotherapeutische behandeling van uw klachten als gevolg van kanker. Ook voor klachten die veroorzaakt zijn door de medische behandeling van kanker, zoals boven beschreven, kunt u bij ons terecht. Naast Onconet fysiotherapeut is Janny ook Oedeemfysiotherapeut. Een Oedeemfysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van oedeem wat kan ontstaan na bijvoorbeeld het verwijderen van de lymfeklieren. Bestraling geeft ook beschadiging van de huid, wat ook weer oorzaak kan zijn van lymfoedeem.

Klik hier voor meer info over Onconet, of neem contact met ons op.