Wat is Parkinson?

Bij Parkinson sterven bepaalde hersencellen langzaam af. De cellen die hierbij worden aangetast, maken normaal gesproken dopamine aan. Dopamine is een stof dat verschillende zenuwcellen met elkaar laat communiceren. Wanneer dit proces verstoord raakt, heeft dat onder andere een grote invloed op het denkproces en manier van bewegen.

Home » Aandoeningen » Parkinson

Parkinson symptomen

Bij de ziekte van Parkinson zien we vaak een verandering in hoe de patiënt zich voelt, beweegt, gedraagt, slaapt en in de werking van het lichaam. Parkinson is een ziekte die met de jaren verergerd. Helaas is er nog geen medicijn gevonden dat Parkinson kan genezen. Wel zijn er medicijnen die sommige symptomen kunnen verminderen.

Hoe wij u kunnen helpen bij Parkinson

Bij Parkinson is het belangrijk dat u elke dag voldoende beweegt. We raden aan om minimaal een half uur per dag actief te bewegen, bijvoorbeeld door een stevige wandeling te
maken, te gaan hardlopen, fietsen of te gaan zwemmen.

Omdat het bewegen bij de ziekte van Parkinson moeilijker gaat, kunnen er problemen ontstaan tijdens het bewegen. Bij Fysiotherapie Ebbingepoort helpen we u graag met een persoonlijke aanpak om deze problemen zoveel mogelijk te voorkomen en te verminderen.  Wij zijn aangesloten bij het ParkinsonNet. Het ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Meer dan 3000 zorgverleners, waaronder neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen, verdeeld over 69 regio’s in Nederland zijn aangesloten bij dit netwerk. Zo weet u zeker dat u gespecialiseerde zorg krijgt van een fysiotherapeut met ervaring op het gebied van de ziekte van Parkinson.

Heeft u vragen over de ziekte van Parkinson en hoe wij u daarbij kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op of meld u aan via het formulier.