Wat is artrose?

Bij artrose wordt het kraakbeen van uw gewrichten dunner en zachter. Dit kan pijn en stijfheid in uw gewrichten veroorzaken. Door lopen en bewegen ontstaan er scheurtjes in het kraakbeen. Normaal gesproken zorgt het lichaam ervoor dat deze scheurtjes weer worden geheeld. Bij artrose is dit niet het geval.

Home » Aandoeningen » Artrose

Artrose in heup-knie symptomen

Artrose in de heup en knie begint vaak met stijfheid en pijn bij bewegen. U merkt dit vooral als u lang heeft stilgezeten of wanneer u weer tot rust komt. In het begin wisselen de klachten erg en kan het voorkomen dat u weken geen last heeft. Mochten de klachten erger worden, kunt u moeite ervaren bij het lopen. U kunt dan door de heupen of knieën heen zakken. Daarnaast kunt u ook extra last krijgen als u stilzit.

Hoe fysiotherapie kan helpen!

De klachten bij artrose kunnen goed worden behandeld zonder dat daar een operatie voor nodig is. Oefentherapie helpt namelijk om de gewrichten beter te laten functioneren. Daarnaast is het van belang goed en regelmatig in beweging te blijven. Daarbij is het belangrijk dat u niet te zwaar traint en rekening houdt met uw gewrichten en spieren.

Bij Fysiotherapie Ebbingepoort kijken we samen naar een oplossing om uw klachten bij atrose te verminderen. Eerst bespreken we wat uw klanten zijn en daarna welke hulp u nodig heeft. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op!