Wat is artrose?

Artrose is een aandoening van je hele gewricht. In je gewricht wordt de kwaliteit van je kraakbeen minder, je gewricht raakt soms ontstoken en het bot bij het gewricht verandert. Bij artrose heb je last van pijn, stijfheid en moeite met bewegen.

Home » Aandoeningen » Artrose

Artrose in heup-knie symptomen

Artrose in de heup en knie begint vaak met stijfheid en pijn bij bewegen. U merkt dit vooral als u lang heeft stilgezeten of wanneer u weer tot rust komt. In het begin wisselen de klachten erg en kan het voorkomen dat u weken geen last heeft. Mochten de klachten erger worden, kunt u moeite ervaren bij het lopen. U kunt dan door de heupen of knieën heen zakken. Daarnaast kunt u ook extra last krijgen als u stilzit.

Hoe fysiotherapie kan helpen!

De klachten bij artrose kunnen goed worden behandeld zonder dat daar een operatie voor nodig is. Oefentherapie helpt namelijk om de gewrichten beter te laten functioneren. Daarnaast is het van belang goed en regelmatig in beweging te blijven. Daarbij is het belangrijk dat u niet te zwaar traint en rekening houdt met uw gewrichten en spieren.

Bij Fysiotherapie Ebbingepoort kijken we samen naar een oplossing om uw klachten bij artrose te verminderen. Eerst bespreken we wat uw klachten zijn en daarna welke hulp u nodig heeft. Wij zijn aangesloten bij het ReumaNet Noord en bij Reumanet NL, Dit zijn netwerken gespecialiseerd in reuma- en artrosezorg. Zo bent u er zeker van dat u behandeld wordt door een fysiotherapeut met kennis van deze aandoeningen. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op!