Fysiotherapie bij Osteoporose

Heeft u Osteoporose? Kom langs bij fysiotherapie Ebbingepoort. Wij helpen u om uw botten sterk te houden!

Home » Aandoeningen » Osteoporose

Wat is Osteoporose?

Osteoporose is een chronische aandoening, waarbij de botsterkte afneemt. Hierdoor kunnen de botten sneller breken dan normaal. Osteoporose is een medische naam voor zwak bot. Bij Osteoporose is er naast het veranderen van de botsterkte, ook verandering in de structuur van het bot. Door de veranderende botsterkte en structuur zullen ze dan ook sneller dan normaal breken.

Symptomen Osteoporose

Bij Osteoporose heeft u vrijwel geen last van symptomen, totdat u een bot breekt. Het is overigens altijd goed om alert te blijven op botbreuken. Soms kunt u namelijk amper tot geen pijn ervaren, terwijl u wel een bot heeft gebroken. Hoe sneller u erbij bent, hoe beter het te genezen valt.

Behandeling bij Osteoporose

Om uw botten sterk te houden is het goed om veel in beweging te blijven. Bij Fysiotherapie Ebbingepoort helpen we u om in beweging te blijven en met de klachten om te kunnen gaan. Samen zullen we kijken naar welke oefeningen het beste bij u passen en zullen we een planning op maat maken! Hierdoor zullen uw botten sterker worden en minder snel breken.

Neem contact op voor meer informatie over de behandelingen voor Osteoporose.