Maak een afspraak | Tel: 050-3642083

Logo Fysiotherapie Ebbingepoort

Thuiszorg Fysiotherapie

U wilt, maar moet ook langer thuis blijven wonen. De vergrijzing neemt toe en er vindt een verschuiving plaats van intra- naar extramurale zorg. Daardoor is er een toename van complexe zorgvragen in de thuissituatie. Het langer thuis-wonen van ouderen en chronisch zieken heeft allerlei consequenties. Veel ouderen lijden aan meerdere aandoeningen.

Wat doet de thuiszorg fysiotherapeut?

De fysiotherapeut doet een onderzoek naar alle factoren die een rol spelen bij het herstel of het handhaven van de thuissituatie. Hierbij is het samenwerken en overleg met andere disciplines belangrijk. Andere hulpverleners die betrokken zijn bij de cliënt in de thuiszorg fysiotherapie zijn bijvoorbeeld wijkverpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, de ergotherapeut, de diëtiste en de huisarts.

Doelen thuiszorg fysiotherapie

Thuiszorgfysiotherapie richt zich op de revalidatie en begeleiding van ouderen, chronisch zieken en terminale cliënten in de thuissituatie. De belangrijkste doelen zijn het handhaven van de thuissituatie en het behoud van zelfstandigheid. U wordt hierdoor in staat gesteld om zo lang mogelijk op een verantwoorde manier in uw leefomgeving te functioneren. Ook het ondersteunen van de mantelzorg is een belangrijke taak van de thuiszorg fysiotherapeut.

Voor wie is thuiszorg fysiotherapie bedoeld?

U komt in aanmerking voor thuiszorg fysiotherapie als u:

De behandeling kan bestaan uit:

Oefenmaterialen voor thuis

Thuis behandelingen worden vergoed zolang de noodzaak aanwezig is om thuis te behandelen. Zodra de noodzaak is komen te vervallen kunt u in onze praktijk terecht.
Gedurende de periode dat u bij ons onder behandeling bent stellen wij oefenmaterialen ter beschikking. Doordat u deze oefenmaterialen thuis alle dagen van de week kunt gebruiken kunt u sneller revalideren. Ook zonder therapeut kunt u oefenen!

Bij oefenmaterialen die wij kunnen meenemen naar uw thuis moet u denken aan:
fitband, balansbord, stoelfiets, schouderkatrol, gewichtsmanchetten en halters.

Wil je je aanmelden voor onze praktijk?

Aanmelden

Klanten beoordelen ons met een

9.2

meer beoordelingen