Wat is Reumatoïde artritis?

Bij Reumatoïde artritis zijn de gewrichten in uw lichaam chronisch ontstoken. Hierdoor kan ontstaan pijn in de handen, polsen, enkels en/of voeten. Bij Reumatoïde artritis maakt uw lichaam afweerstoffen aan tegen uw eigen gewrichten. Deze stoffen zitten aan de binnenkant van uw gewrichten en zorgen voor de ontsteking. Doordat het afweersysteem zich tegen het lichaam afkeert, wordt Reumatoïde artritis ook wel een auto-immuun ziekte genoemd. Waarom deze afweerstoffen worden aangemaakt is helaas nog onbekend.

Home » Aandoeningen » Reumatische klachten

Symptomen reumatoïde artritis

Reumatoïde artritis veroorzaakt pijn en stijfheid in de spieren en gewrichten. Daarnaast kunnen de gewrichten gezwollen en warm aanvoelen. Hierdoor kunt u minder goed bewegen. De gewrichten zullen al pijn doen zonder dat u beweegt of kracht zet.

Behandelingen bij Reumatoïde artritis

Bij Reumatoïde artritis wordt u behandeld door een Reumatoloog. Om de pijn te verminderen, is het goed om de spieren en gewrichten in beweging te houden. Hierbij kan ook fysiotherapie hulp bieden. Tijdens deze sessies leert u hoe u het beste kunt bewegen als u reuma heeft en zult u leren beter om te gaan met de klachten. Daarnaast zijn de oefeningen ook goed om stijfheid tegen te gaan. De oefeningen zullen zoveel mogelijk gericht zijn op de activiteiten in het dagelijks leven. Hierbij is het ook zeker van belang dat u deze oefeningen thuis blijft herhalen. Zo bereikt u blijvend resultaat.

Wij zijn aangesloten bij het ReumaNet Noord en bij ReumaNel NL en dus gespecialiseerd in de behandeling van reumatische klachten.

Meer weten over fysiotherapie bij reumatische klachten? Neem contact met ons op.