Behandelingen oedeem

Last van klachten van oedeem? Wij kunnen je helpen door gerichte behandelingen!

Home » Aandoeningen » Oedeemklachten

Wat is oedeem?

Bij oedeem heeft u in bepaalde delen van uw lichaam last van vochtophoping. De meest voorkomende plekken zijn de voeten, enkels en knieën. Maar het kan ook op andere plekken voorkomen. Het is aanwezig op plekken in het lichaam waar normaal gesproken nauwelijks vocht aanwezig is.

Oorzaak oedeem

Bij oedeem wordt er te weinig vocht afgevoerd, waardoor er een vochtophoping ontstaat. Uw zult dit merken doordat de plekken gaan zwellen. Overigens is oedeem vaak het resultaat van onderliggende aandoeningen. Om oedeem te kunnen behandelingen is het dan ook zaak om eerst te achterhalen wat de oorzaak hiervan is. Raadpleeg hiervoor altijd een arts!

Behandeling oedeem

Het kan zijn dat een arts aanraadt om in behandeling bij een fysiotherapeut te gaan. Bij fysiotherapie Ebbingepoort kunnen we u hierbij helpen. Zo kunnen we door middel van behandelingen de afvoer van vocht stimuleren. Dit doen we door verschillende standaard oefeningen, massages, maar ook oefeningen specifiek voor bepaalde spiergroepen. Kom bij ons langs om de mogelijkheden te bespreken!

Heeft u vragen over de behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op of meld u aan!