Multiple Sclerose

MS is een aandoening in de hersenen en het ruggenmerg, waarbij er op verschillende plekken ontstekingen ontstaan. Deze ontstekingen zorgen ervoor dat hersengebieden minder goed met elkaar kunnen communiceren.

Home » Aandoeningen » Multiple sclerose

Symptomen bij MS

Er kunnent allerlei klachten ontstaan, zoals problemen met zien, bewegen, praten, concentratie en/of geheugen. De klachten verschillen per persoon, maar bijna alle mensen met MS zijn vaak erg moe.

Hoe wij u kunnen helpen bij MS

MS is helaas niet te genezen. Fysiotherapie kan u begeleiden bij het bewegen en het optimaliseren van het lichamelijk functioneren, zodat de functionele gevolgen van MS zoveel mogelijk worden beperkt en u zo veel mogelijk zelfstandig kan blijven functioneren. De fysiotherapeutische behandeling richt zich op het verbeteren van het uithoudingsvermogen en de spierkracht, het beïnvloeden van vermoeidheid, het behouden van mobiliteit van spieren en gewrichten en het optimaliseren van de balans. Het behouden van zelfstandigheid in het dagelijks leven en het instrueren van partners en mantelzorg is een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. Ook het adviseren over hulpmiddelen, vaak in samenspraak met de ergotherapeut kan een onderdeel ban de behandeling zijn. Wij werken dus vaak samen met met andere disciplines. 

Heeft u vragen over hoe wij u kunnen helpen? Neem gerust contact met ons op of meld u aan via het formulier.