Fysiotherapie bij herstel na COVID-19

Heeft u last van long-covid?

Wij bieden behandelingen speciaal voor mensen die na corona nog steeds langdurige, aanhoudende klachten hebben.

Home » Aandoeningen » Herstel COVID-19

Wat is long covid?

Sommige mensen houden na een besmetting van covid langdurig klachten.

Veel mensen hebben na een covid besmetting niet alleen last van fysieke klachten, ook mentaal zijn mensen na een covid besmetting vaak sneller uitgeput.

Dit wordt ook wel long covid genoemd. De klachten kunnen soms enkele weken tot maanden na besmetting optreden en langdurig aanhouden. 

 

Long covid klachten

Langdurige klachten die kunnen aanhouden na een covid besmetting zijn vermoeidheid, benauwdheid, vergeetachtigheid, spierpijn, slaapproblemen en hartproblemen. Hierdoor kunt u moeite hebben met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. De problemen kunnen overigens per persoon verschillen.

Wat kan een fysiotherapeut voor je betekenen na covid-19?

Als u na covid besmetting klachten houdt tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, kunt u bij fysiotherapie Ebbingepoort terecht. Wij bieden namelijk behandelingen speciaal voor mensen die na corona nog steeds langdurige, aanhoudende klanten hebben. Deze klachten kunnen een grote impact hebben op uw kracht en conditie. Door het uitvoeren van gespecialiseerde oefeningen gaan wij samen kijken hoe we uw conditie en kracht weer omhoog kunnen krijgen. Naast het ondersteunen bij het opbouwen van kracht en conditie, gaat de therapeut wanneer nodig ook bezig met het aanleren van technieken om de energie te verdelen over de dag. Hiervoor zullen we samen met u een stappenplan maken en kijken we wat het beste bij u past. Ook werken wij indien nodig samen met een ergotherapeut.

Heeft u vragen over de behandeling? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Een van onze fysiotherapeuten heeft de Corona scholing gevolgd en is specialist op het gebied van revalidatie na Corona.