Hoe kan fysiotherapie helpen bij een frozen shoulder?

Heeft u last van een frozen shoulder? Fysiotherapie Ebbingepoort kan helpen! Lees hier hoe we dat doen.

Home » Aandoeningen » Frozen shoulder

Wat is een frozen shoulder?

Een frozen shoulder wordt veroorzaakt door een ontsteking aan de binnen- en buitenkant van het gewrichtskapsel. Dit is het bindweefsel dat om een gewricht heen zit. Geleidelijk aan neemt de beweeglijkheid van de schouder af en na verloop van tijd kunt u de arm niet meer/nauwelijks bewegen. Het wordt daarom ook wel een bevroren schouder, of in het Engels, een “frozen shoulder” genoemd.

Frozen shoulder symptomen

Bij een frozen shoulder ervaart u pijn in de schouder. Dit straalt vaak uit naar de bovenarm. De pijn kunt u ervaren tijdens beweging, maar ook in rust. In de loop van de tijd kunt u uw schouder dan ook steeds minder bewegen. De schouder raakt ‘bevroren’. Helaas is er geen duidelijke oorzaak te wijzen aan een frozen shoulder.

Frozen shoulder oefeningen

Als u last heeft van een frozen shoulder is het belangrijk dat u voldoende in beweging blijft. Bij Fysiotherapie Ebbingepoort geven we u advies over hoeveel u de schouder mag belasten en welke bewegingen wel en niet goed zijn voor u schouder. Hierbij vinden we een balans tussen inspanning en ontspanning.

Wilt u meer weten over de behandeling bij een frozen shoulder? Neem contact met ons op!