Bewegen bij dementie

Ontdek hier hoe fysiotherapie een positieve invloed heeft op Alzheimer en dementie vertraagt.

Home » Aandoeningen » Dementie/Alzheimer

Wat is Alzheimer?

Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Het is een aandoening die de hersencellen beschadigd en aantast. Hierdoor kunnen de hersenen bepaalde informatie niet meer goed verwerken, waardoor de persoon dingen gaat vergeten. Naarmate de ziekte erger wordt, krijgt de persoon steeds meer moeite met dagelijkse activiteiten.

Alzheimer symptomen

Alzheimer heeft verschillende fases. In het begin zullen verschijnselen vaak niet goed te herkennen zijn, maar naarmate de tijd zal dit steeds meer opvallen. Symptomen van Alzheimer kunnen zijn; problemen met spreken, geheugenstoornis, verandering van gedrag en moeite met alledaagse handelingen. Het begint meestal met geheugenverlies en het niet kunnen onthouden van kleine dingen. In een later stadium zal de persoon ook moeite krijgen met dagelijkse handelingen.

Hoe kan een fysiotherapeut helpen bij Alzheimer?

Door regelmatig te bewegen kan de activiteit van het geheugen verbeteren en de alzheimer vertragen. Daarnaast zorgt het ervoor dat achteruitgang van dagelijkse handelingen voor langere tijd wordt vertraagd. De Geriatrie fysiotherapeut van Fysiotherapie Ebbingepoort werkt samen met mantelzorgers en families om mensen met Alzheimer te helpen.

Neem contact op voor meer informatie!