Wat is Axiale Spondyloartritis?

Axiale Spondyloartritis valt onder spondyloartritis. Spondyloartritis is een verzamelnaam voor reumatische aandoeningen.  Spondyloartritis kennen we in twee vormen: Axiale spondyloartritis en Perifere spondyloartritis.

Home » Aandoeningen » Axiale Spondyloartritis

Axiale spondyloartritis

Bij deze soort ervaart u vooral klachten aan de bekken en wervelkolom. De bekendste vorm axiale spondyloartritis staat bekend als de ziekte van Bechterew. Doordat de naam is verandert worden beide namen nog vaak door elkaar gebruikt. 

Perifere spondyloartritis

Hierbij ervaart u vooral last van ontstekingen in de gewrichten aan de lichaamsuiteinden zoals de armen of benen.

Bij axiale spondyloartritis worden via röntgenfoto’s afwijkingen aan de bekken of wervelkolom geconstateerd. Bij Perifere spondyloartritis ervaart men dezelfde klachten en ontstekingsverschijnselen als bij axiale spondyloartritis, maar zijn er op röntgenfoto’s (nog) geen afwijkingen te zien.

Symptomen Axiale Spondyloartritis

Binnen de groep spondyloartritis komen een aantal gezamenlijk klachten voor. Klachten zoals ontstekingen in de bekken, wervelkolom en gewrichten. De meest voorkomende symptomen zijn pijn, stijfheid, vermoeidheid en moeite bij het dagelijks functioneren. De aandoeningen beginnen meestal tussen het 15e en 40e levensjaar. De oorzaak van is onbekend. Wel is de ziekte binnen sommige families erfelijk.

Fysiotherapie behandelingen

Lichamelijk actief zijn is het belangrijkste doel van Fysiotherapie Ebbingepoort. Door regelmatig te bewegen zullen de klachten die bij axiale spondyloartritis horen verminderen. Wij helpen u graag bij het leren van zoveel mogelijk pijnloos bewegen. Hierbij kijken we samen kijken we naar een persoonlijke, passende oplossing. 
Wij zijn aangesloten bij het ReumaNet Noord en ReumaNet NL, u kunt er dus van uit gaan dat wij gespecialiseerd zijn in de behandeling van Spondyloartritis en op de hoogte zijn van alle nieuwe inzichten betreffende spondyloartritis.

Wilt u meer informatie over de behandelingen tegen Axiale Spondyloartritis? Neem gerust contact met ons op.