fbpx

Wie zijn wij?

P1030319

Van links naar rechts: Manon, Janny en Else.

Janny:

Big: 69034467504

Al 35 jaar ben ik werkzaam als fysiotherapeut en al 20 jaar bij Fysiotherapie Ebbingepoort. Naast werken in de eerstelijn heb ik ook gewerkt als fysiotherapeut bij bedrujven. Op de werkvloer bij verschillende bedrijven en in verschillende bedrijfstakken, o.a. in de bouw, in de zorg, bij een kartonfabriek etc. Dit ging dan om individuele begeleiding van werknemers met klachten, maar ook groepsgewijs aanleren van veilig lichaamsgebruik. Wij werken bij Fysiotherapie Ebbingepoort, ook logisch gezien onze locatie, veel met ouderen en mensen met chronische aandoeningen. Een leuke doelgroep waar we veel voor kunnen betekenen. Wij zijn bij veel netwerken aangesloten, dat betekent samenwerken met andere disciplines w.o. de dietiste, de verpleegkundige en de ergotherapeut. Naast fysiotherapeut ben ik ook oedeemfysiotherapeut en meet ik elastische kousen en andere compressiehulpmiddelen aan.  Binnen Valpreventie Groningen (een onderdeel van onze praktijk) geef ik Vallen Verleden Tijd, een valpreventiecursus waarin valtraining (veilig leren vallen op een dikke mat) gecombineerd wordt met balanstraining. Verder heb ik 3 dochters, waarvan 2 al de deur uit zijn en een man. In mijn vrije tijd hou ik mij bezig waar zo velen zich mee bezig houden: boodschappen, boenen en poetsen en een beetje in de tuin werken. In de winter ga ik heel graag een weekje naar de wintersport, skieen vind ik geweldig en zomers gaan wij altijd naar Kroatie, 3 weekjes camperen, ook heerlijk.  Ik werk met veel plezier en hoop dit nog enige tijd te mogen blijven doen met mijn 2 geweldige collega’ s.

Else:

Ik ben inmiddels alweer 15 jaar werkzaam als fysiotherapeut en ruim 14 jaar bij Fysiotherapie de Ebbingepoort. Heel wat jaren heb ik mijn functie hier gecombineerd met een parttime baan in een verpleeghuis. Hierdoor heb ik me in de loop der jaren steeds meer gericht op de ouder wordende mens. Ik ben dan ook sinds een aantal jaren aangesloten bij het Geriatrie Netwerk van Groningen. Verder ben ik aangesloten bij het ClaudicatioNetwerk: hierbij kunnen mensen met ‘etalagebenen’ looptraining bij ons volgen; dit gebeurt grotendeels op de loopband omdat de helling dan verhoogd kan worden, maar we lopen ook weleens in het Noorderplantsoen.
Verder heb ik me gericht op Cervicale Dystonie; dit is een aandoening waarbij spieren in de nek zich zomaar ineens verkrampen, waardoor mensen niet meer goed een bepaalde kant op kunnen draaien.
Sinds 2017 ben ik bevoegd om In Balanstrainingen te geven: één van onze programma’s  binnen “Valpreventie Groningen”
Ik ben woonachtig in het mooie Veenhuizen met mijn vriend en 2 dochters. In mijn vrije tijd sport ik graag (hardlopen, skeeleren) en werk ik ’s zomers graag in de tuin. 

Manon:

Inmiddels ben ik bijna 5 jaar werkzaam als fysiotherapeut bij Fysiotherapie Ebbingepoort. Ik heb mij met name toegespitst op de begeleiding bij COPD en fysiotherapie bij de oudere patiënt. Daarnaast geef ik de valtraining Otago waarvoor ik een speciale cursus heb gevolgd. Ik vind het nog altijd erg leuk om samen met mijn patiënten te streven naar het hoogst haalbare doel. Een goede samenwerking is hierbij van belang en wanneer er daadwerkelijk resultaat geboekt wordt haal ik hier erg veel energie uit. De samenwerking met de huisarts, verpleegkundigen en bijvoorbeeld de ergotherapeut is ook van groot belang en hierbij leer je veel van elkaar. Ik ben bevoegd Otago instructeur, een valpreventieprogramma wat wij geven binnen Valpreventie Groningen (Valpreventie Groningen is een onderdeel van Fysiotherapie Ebbingepoort). Naast mijn werk als fysiotherapeut werk ik als doktersassistente in een huisartsenpraktijk. Kennis die ik daar opdoe kan ik ook weer toepassen binnen de fysiotherapie. Ik ben woonachtig in het Drentse Roden samen met mijn vriend.