Maak een afspraak | Tel: 050-3642083

Logo Fysiotherapie Ebbingepoort

Wat te doen bij rugpijn?

Rugpijn is helaas een veelvoorkomend probleem. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat 8 van de 10 volwassen ooit last zal krijgen van (lage) rugpijn. De grootste boosdoener? Overbelasting van de rugspieren. Maar er is gelukkig licht aan het eind van de tunnel: u kunt zelf veel doen om rugpijn te voorkomen en het herstel te versnellen. Hoe? Wij zullen u daarbij helpen.

team ebbingepoort

Wat is pijn in de rug?

De rug en met name de onderrug is een essentieel onderdeel van het lichaam. De onderrug biedt ondersteuning en bescherming aan organen en zorgt voor de beweeglijkheid. Pijn in de rug is daarom niet fijn. Rugpijn kan plotseling komen of meer geleidelijk. Maar wat is nou typische rugpijn? Rugpijn is vaak een zeurende pijn die vaak ook hevig kan zijn. Bij bepaalde houdingen kan de rugpijn gaan doen of wanneer u stil heeft gezeten kan de rug stijf aanvoelen. Bij dit soort pijn wordt er gesproken van een typische rugpijn. Dit zijn geen aanwijzingen voor bijvoorbeeld een hernia of beschadiging. Wilt u het zekere voor het onzekere nemen? Neem dan altijd contact op met uw fysio.

Oorzaken van rugpijn

Het ontstaan van (lage) rugpijn is in veel gevallen niet meteen duidelijk. Echter zijn er wel veel factoren die meespelen bij het ontstaan van rugpijn. Wij zetten de factoren voor u op een rijtje:

 Overgewicht

Wat kunt u doen tegen rugpijn?

Nu de oorzaken van rugpijn bekend zijn is het tijd om wat te doen aan de rugpijn. Wat u kunt doen tegen rugpijn? Lees hieronder onze tips:

Actie ondernomen

Heeft u actie ondernomen? Goed bezig! Normaal gesproken gaat rugpijn vanzelf over. Mits u goed in beweging blijft zullen de klachten meestal binnen 4 weken minderen. Merkt u na 3 á 4 weken nog geen enkele verbetering? Ga dan met uw klachten naar uw huisarts. Een fysiotherapeut kunt u hierbij goed begeleiden.

Rugpijn en de fysiotherapeut 

Wanneer uw rugklachten aanhouden kunt u de hulp van een fysiotherapeut inschakelen. Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten en helpt u graag.  De fysiotherapeut kan veel voor u betekenen op het gebied van informatie, advies en oefeningen die gericht zijn op je houding en de opbouw van dagelijkse activiteiten. 

Last van uw rug? Fysiotherapie Ebbingepoort helpt u graag

Heeft u last van uw rug? De specialisten van Fysiotherapie Ebbingepoort helpen u graag met uw rugklachten. Neem contact op en plan een afspraak in. 

Contact opnemen

Wil je je aanmelden voor onze praktijk?

Aanmelden

Klanten beoordelen ons met een

9.2

meer beoordelingen