fbpx

Rugtriatlon

Speciale rugtraining in onze praktijk!    Train uw rug om van uw rugklachten af te komen!

Vaker terugkerende rugklachten komen veel voor. Als u eenmaal rugklachten heeft is de kans meer dan 80% dat deze terug zullen komen of sluimerend aanwezig blijven. Toch is dat niet nodig! Door op gestructureerde wijze, onder deskundige begeleiding, de goede training te doen en de belasting op de rug op te bouwen gedurende langere tijd kan het grootste deel van de rugklachten zeer effectief en zeer langdurig verholpen worden. Daarbij is slechts 1 training per week vereist!

Als aangesloten praktijk bij het kwaliteitsnetwerk Fys’Optima bieden wij u het trainingsprogramma, de Rug-triatlon aan. Dit is een speciaal ontwikkelde training om uw rug weer sterk te maken en om het uithoudingsvermogen van uw rug te vergroten. Na een periode van behandelen is vaak de pijn wel weer een tijd weg of afgenomen, maar door allerlei activiteiten dreigt deze weer terug te komen. De sterkte van pezen, banden, kapsels, kraakbeen passen zich nu eenmaal langzamer aan dan bijvoorbeeld spieren (of langzamer dan u had gedacht!). De training is in de afgelopen jaren succesvol ingezet in Zwitserland, Duitsland en Nederland.

Vandaar dat voor deze training is gekozen voor de naam Rug-triatlon. Er moet zelfstandig, rustig opbouwend en in een brede opzet worden gewerkt aan een gestage, maar blijvende kwaliteitsverbetering van uw rug. Voor u begint met de training zal er eerst een individuele intake plaatsvinden; daarna volgen wekelijkse training in groepjes. We benutten de kracht van een groep. Circuittraining, gezelligheid en leren van elkaar staan daarbij centraal.

Al lijkt het u op dit moment onmogelijk, ons ultieme doel is dat u de training zelfs prettig gaat vinden, omdat het helpt en omdat trainen eigenlijk best lekker is!

Wij bieden u een unieke mogelijkheid, pakt u de handschoen op?

Kom langs of bel ons voor meer informatie.